Ahad, 16 September 2012

Cinta Jarak Jauh Vs Dekat..

Assalamualaikum w.b.t..
Salam Satu Malaysia..
Dgn pantas bgn dari terjaga terus on lappy dan jari jemari ini menari2 di keyboard..
Ini semua angkara nya..
Uwaa bangun awal time cuti2 ini..
Tiba2 keluar title Cinta Jarak Jauh VS Dekat..
Cinta2 tak habis2 cinta kan..
Semua org diciptakan dan diberi peluang utk bercinta dan merasai cinta..
Memang manis bila tiada gaduh tapi bila bergaduh semua nya
masam mencuka..
Semua itu adat sebuah perhubungan..


Cinta jarak jauh vs cinta jarak dekat 
ini banyak dugaan nya..
Semua nya terpulang pd kita bagaimana hendak mengolah nya..

Jom kita share macam mana nak buat utk mereka2 yg 
bercinta jarak jauh vs yg dekat..
Tapi seronok jugak bila bercinta jarak jauh ini satu sebabnya dia akan lebih kerap call 
kita but depends pd psgn tu jugak kan..



Skrg ni bnyk alat komunikasi yg boleh dekatkan kita dgn buah hati kita..
* fb * tweet* 3G dan BBM*
Ala so sweet bila kita pandai menghargai benda2 semua tu..
Kalau nak date jauhkan so ambik peluang dgn gunakn 3G ok la tu kan..
But make sure ade line 3g..
Dgn cara ini je dpt balas dendam bila cemburu tgk org yg dekat berDate kan..
Tapi bnyk kemungkinan akn berlaku pergaduhan 
Salah satu nya bila text lmbat reply dan call tak berangkat..
Fuhh sgt hot bila ade pulak pmpuan lain ckp
tu makne nye masuk Voicemail daa..

Cinta jarak dekat not bad jugak la sebab nya kan boleh tatap muke selalu..
Tapi kdg2 muak dan buhsan jugak kan..
Boleh tgk wayang,jalan2 makan2 seronok nya..
Harapan jelah dapat org dekat lagi..
uwaa :'(




Tapi bila dia cakap jarak antara kita tak memisahkan kita..
Sorg kt utara sorg kt selatan..
So sweet laa awok kan syunk :)
Mula hati berbunge2 dan tersnyum lebar..
Walau jauh mane sekali pun semua tu tak menghalang kita utk berhubung..
Si dia busy kita pun busy..Anggap semua itu satu dugaan utk kita..
Perlu ade keyakinan terhadap buah ati kita..
Kepercayaan,Kesetiaan dan Kejujuran yg sgt2 penting mesti ada.
Jjom kita sama2 praktik kan..
Cukup utk ari ini..

12 ulasan:

nur azian berkata...

hehe..sweet cinta jarak jauh sbnrnya..
btw ay org pahang gak..kat keratong :)

jom lawat blog sy..komen la sket..

slm persahabatn..

Nienaryonie Nr berkata...

cinta jarak jauh lebih perlukan kesabaran n yg paling penting tahap SETIA yang lagi tinggi :) HUHU.

eykin hamzah berkata...

nur azian.. aah mmg sgt sweet dan sgt mencabar kan..done follow blog awk :)
salam persahabatan jugak dr eykin ;)

eykin hamzah berkata...

nienaryonie nr btl2 tahap kesabaran yg diperlukan sgt tinggi kan... hihi

Maya berkata...

cinta jarak jauh memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. macam aku, walaupun dah 4 thun brkenalan, baru dua kali jumpa. apa2 pun, ianya bermula dengan kesabaran dan kepercayaan ! hoho. :DDD

eykin hamzah berkata...

wah that's great maya.. alhamdulillah klu cm tu kan..indah nye percintaan awk dgn si dia... teruskan yee syggg

nursyaida nasuha rosman berkata...

kita pown cinta jarak jauh jugak, sorang malaysia sorang kt mesir.. jarak contact lak tu, hihi.. tp alhamdulillah okey je.. ^^

eykin hamzah berkata...

yeke? wah best nye kan nursyaida..mst bnyk dugaan kan.. apa2 pon be strong dear

Myera Nyera berkata...

bagi saya awak ni tak chubby pun. dah ok dah tu. *eh terkeluar topik pulak hehe ^^

btw, jemput baca ^^

http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/09/cerpen-cinta-hanya-kita.html

eykin hamzah berkata...

hehe sy mmg budak chubby..uwaa salu kne pggl chuby dgn buah ati :)
insyallah kte singgah

nur berkata...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

yaya ade berkata...

cinta jarak jauh mmg banyak cabaran. nak kena kuat hati tahan cemburu. sy pun cinta jarak jauh taw. selalu cemburu. tp asal kan dua2 komited, no hal la. hehe. btw, thanks follow. dah follow u back :)