Rabu, 11 Julai 2012

Second Chance utk awk..

Assalamualaikum w.b.t..
Subhanallah ujian apa kali ini yg harus aku terima..
Ya Allah sedang aku berjaya mengukir senyuman masih ada lagi ujian drpd Mu Ya allah..
Ya Allah sesungguhnya aku hanya berserah kpd Mu Ya Allah..


Alhamdulillah berjaya merawat hati yg telah dilukai..
Bukan mudah dan mengambil masa yg agak lama dan sgt memerlukan kesabaran..
Akan ku redha dan akan ku terima jika itu yg telah tertulis untuk ku Ya Allah..
Masih mampu kah aku memberikan dia peluang yg kedua setelah apa yg berlaku?
Ya Allah berikan lah aku petunjuk dan berikan aku jawapan utk semua itu..


Perlukah berikan peluang kedua??
Andai kata jika di beri peluang kedua tapi akhirnya akan kecundang bagaimana?
Masih mampu kah aku merawat luka itu lagi?
Masih kuat kah aku?
Insyallah jika pintu hati ini terbuka utk berikan peluang kedua,sila jangan 
sakit kan hati ini lagi..

p/s: Wajarkah diri ini memberikan peluang kedua?
Please take serious about my heart...

16 ulasan:

Cik Aiza berkata...

kadang2kan.. peluang kedua tu mmg perlu diberi.. agar kita x menysal kmudian hari jika peluang itu benar2 membawa perubahan.. mungkin skrg kita rasa kita teraniaya.. so kita akan tye logikka kita bg second chance.. wt if u put urself kat tempat org yg minta second chance tu.. mungkin kita mampu berfikir dengan lebih releven lagi dalam membuat keputusan

Cik Rongoks berkata...

be strong k..insyaallah peluang kedua tu lebih baik :)

eykin hamzah berkata...

cik aiza:insyallah tu lah yg eykin harap kan dan jika di beri peluang kedua agar dia tak mensia2kan nya..

eykin hamzah berkata...

cik rongoks:insyallah jika itu yg akan eykin lakukan,.semoga peluang kedua itu memberi seribu pengalaman..

~ miSs rAkinAh ~ berkata...

for me..peluang kedua akan wat kte makin terluka..but..kalau trust die xsalah kalau bg peluang kedua tu.. ^__^

eykin hamzah berkata...

miss rakinah: tu eykin tkt kan awk.. susah utk katakan..

sue perbs.. berkata...

tabahkan hati.. ^_*

eykin hamzah berkata...

insyallah thanks Sue perbs :)

Nurskyler berkata...

Jangan bagi peluang kedua because they will take it for granted!

cik yuyu berkata...

kita tak pasti peluang kedua itu akan lebih baik dr yang pertama atau tidak.. jadi, mintalah padaNYA.. hanya dia yang dapat membantu... be strong dear...

zulhilmi tempoyak berkata...

peluang ngan chance same ke..??

HanaNabihah berkata...

Hmm. same cm Hana. skang ni si dia nk kembali. peluang kedua? bg Hana tak mungkin. Peluang kedua tu sebenarnya kita dah bg masa dlm perhubungan lg. betul x dear?

eykin hamzah berkata...

nurskyler sukar utk memberikan peluang ke2 utk dia yang..btw thanks yee

eykin hamzah berkata...

cik yuyu..thanks ye insyallah selagi diri ini mampu dan berdaya tak kan putus utk memohon petunjuk dr Illahi..

eykin hamzah berkata...

zulhilmi ye peluang dan chance adalah perkataan yg sama..

eykin hamzah berkata...

hana nabihah btul tu syg..hmm susah apabila sekali terluka dan di kecewa kan...kne berhati2